Allt om Modeveckan

Modecenter älskar modeveckor, därför ägnar vi denna sida till att tipsa om de bästa modeveckorna. Modeveckan är livets vecka. Åtminstone enligt oss här på Modecenter. Under modeveckan så visar modehusen upp sina senaste kollektioner och du som besökare får före alla andra chansen att se vilka trender som är up and coming. Under modeveckan avlöser visningarna varandra och du får noggrant planera ditt schema för att inte missa de bästa showerna. Dessvärre är det inte bara att köpa biljett till modeveckan. Det krävs oftast inbjudningar från respektive märke för att få en plats på deras visning. Så vill du ta del av det fantastiska spektakel som modeveckan innebär så är det dags att börja jobba för dina invites nu!

De bästa och mesta modeveckorna

  • Den mest självklara modeveckan är för oss Stockholms modevecka, eftersom att det är den modevecka som hålls närmst oss. Programmet över veckan och all annan information du kan tänkas behöva för att planera in ett eventuellt besök så hittar du all info här.
  • Vi är även ständiga besökare till modeveckan i Köpenhamn, Copenhagen Fashion Week. Dansk design faller ofta oss svenskar i smaken, skandinaviskt stilrent men gärna med en twist.
  • Modeveckornas modevecka – New York Fashion Week –Behöver vi säga något mer? Alla är där. Årets kändistätaste vecka. Åker du dit och vi lovar att du kommer känna dig som Carrie Bradshaw i Sex and the City. När NY fashion week går av stapeln vet vi att hösten tagit fart.
  • Paris modevecka – Frankrike och Paris är associerar nog många av oss med europeisk lyx, avant garde och elegans. Under Paris modevecka får du se franska storheter såsom Isabel Marant och Lanvin.
  • Modeveckan i Milano – Frankrike och Italien krigar väl antagligen kring vilket land som är det ultimata fashionlandet. Under Milanos modevecka får vi se alla våra italienska favoriter, bland annat Fendi, Gucci & Emilio Pucci.